Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Tomi Kuosmanen on siirtymässä täältä Jyväskylästä uusien haasteiden pariin toiselle puolelle maapalloa. Koska ihminen ei voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa, on hänen jätettävä valtuuston tehtävät lähdön myötä.

Lähestyin Kuosmasta muutamalla kysymyksellä sähköpostitse.

Moni varmasti miettii olisiko seuraavat kuntavaalit se hetki, kun itsekin voisi osallistua vaaleihin ehdokkaana. Siksi halusinkin kysyä Kuosmaselta mikä sai hänet alun perin lähtemään mukaan politiikkaan ja kauanko hän on ollut mukana.

”Olen aina seurannut politiikkaa, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Aktiivisesti olen ollut itse mukana tämän valtuustokauden, eli n. 3 vuotta. Usein aiemminkin olen halunnut lähteä mukaan, mutta elämäntilanteet aiemmin eivät ole mahdollistaneet mukaan lähtemistä. Nyt kuitenkin 3 vuotta sitten oli hyvä tilanne asettua ehdolle”, Kuosmanen vastaa.

Lisäksi halusin tietää, miten Kuosmanen on kokenut valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä olon. Ja koska kukaan ei ole seppä syntyessään, minua kiinnosti myös mitä hän on oppinut politiikasta?

”Olen tykännyt todella paljon vastuista hallituksessa ja valtuustossa. Meillä on ollut hyvä yhteishenki kaupunginhallituksessa ja olemme paljon saaneet aikeiseksi jyväskyläläisten hyvinvoinnin edistämisessä.

Olen oppinut todella paljon. Jyväskylä on sen verran iso kaupunki, että ihan kaikkea ei voi oivaltaa, mutta kaupunginhallitus on todellinen näköalapaikka ja siellä saa tutustua pintapuolisesti koko kaupungin laajaan toimintaan. Talousasiat näyttelevät isoa osaa päätöksenteossa ja siltä sektorilta olen saanut paljon uutta tietoa ja osaamista. Se on ollut hieman jopa yllättävää, miten vähän on sellaista valtakunnan politiikasta tuttua puoluepolitiikkaa kaupungin päätöksen teossa. Olen saanut tutustua todella laajaan joukkoon uusia ihmisiä, ja se on kyllä ihan parasta politiikassa mukana olossa”, avaa Kuosmanen kaupunginvaltuuston luonnetta.

Mutta mitä tapahtunee seuraavaksi? Minne Kuosmanen on nyt menossa ja mitä hän on lähdössä tekemään?

”Muutamme vaimoni Elisan kanssa Kathmanduun Nepaliin. Työtehtäväni on Suomen Lähetysseuran aluepäällikön tehtävä Nepalissa ja Pakistanissa. Lähetysseuran nettisivuilla on todella hyvin kuvattu se laaja työ jota Lähetysseuran näissä maissa tekee, joten käykääpä vilkaisemassa. https://felm.suomenlahetysseura.fi/tyomme/, kertoo Kuosmanen.

Mutta vielä olisi tilaa terveisille! Mitä terveisiä haluat lähettää meille jyväskyläläisille?

”Jyväskylä on hyvä paikka asua. Suosittelen hyödyntämään niitä monia mahdollisuuksia, joita kaupunkimme tarjoaa vapaa-aikana. Ei kannata jäädä sisälle…

Kuntavaalit on vuodenpäästä ja voin kyllä suositella mukaan lähtemistä. Jos haluat olla yhteistenasioiden hoitamisessa niin tie siihen kulkee politiikan kautta.

Tsemppiä, sisua ja siunausta jokaiselle!” mies toivottaa.

Ja me puolestamme haluamme toivottaa Tomille ja hänen Elisa-vaimolleen samoin tsemppiä ja sisua matkaan! Siunaten haluamme lähettää heidät matkaan Nepaliin!

Myös Keskisuomalaisessa on julkaistu juttu aiheesta (28.5.2020), löydät sen alla olevasta linkistä.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Kuosmanen-j%C3%A4tt%C3%A4%C3%A4-Jyv%C3%A4skyl%C3%A4n-valtuuston-ja-kaupunginhallituksen-%E2%80%93-ajankohta-riippuu-koronasta/1561087