Vaalipäällikön vastuun on kevään kuntavaaleja silmällä pitäen saanut Pekka Tuominen. Mutta mitä vaalipäällikön tehtäviin oikein kuuluu?

KD:llä tehtäviin kuuluu yhteydenpidot eri sidosryhmiin, ehdokkaisiin yms.

Ehdokashankita tässä vaiheessa on päällimäisiä tehtäviä. Toki meillä on KD Jkl rekry ryhmä, joka tekee ahkerasti työtä, saadaksemme innokkaita kunnallisvaaliehdokkaita. Tapahtumien järjestämistä, ja ideointia. Yleensäkin kaikkea juoksupojan tehtävistä alkaen. Tässä on todettava, että KD Jyväskylässä on rautainen ja osaava ryhmä tekemässä vaalivoittoa vuosien kokemuksella.

Paluumuuttajana Jyväskylässä asuva Pekka viettää aikaa perheen, ystävien ja koirien kanssa. Mikä Jyväskylässä on parasta ja mikä sai perheen muuttamaan takaisin?

Jyväskylään oli helppo muuttaa takaisin. Perhe alkoi puhumaan viime vuosina muutosta Jyväskylään. Toki olin siihen valmis. Uusien haasteiden pariin syntymäkaupunkiin. Päijänteen rannoilla, Ristikivessä koirien kanssa lenkkeilessä, tai metsissä kulkiessa marjojen ja sienien perässä, kaupungilla asioidessa, olen usein huokaissut: ”oli hyvä päätös tulla takaisin”. Ihmiset ovat ottaneet ystävällisesti vastaan. Lenkkipoluilla ihmiset tervehtivät toisiaan, ja kotiseurakunnassakin avosylin olimme vastaanotetut. Jyväskylässä on hyvä olla. Puuppolassa meillä on pieni tontti, johon pitäisi jotain tehdä, no mutta se on haaste. Ulla vaimokin on kehunut lastentarhaopettajana, kuinka ihanasti hänetkin on toivotettu joukkoon mukaan.

Mikä on saanut miehen kiinnostumaan politiikasta ja milloin tämä tapahtui?

Aikoinaan nuoruudessa -70 luvun alussa, seurasin teiniliiton toimintaa ja myös hieman itsekin mukana vaikutin. Silloin oli selvä vastakkaisasettelu; vasemmisto vastaan oikeisto. Ei ollut oikeastaan muita. Siitä se pikkuhiljaa alkoi. Liityin yrittäjäperheen lapsena puolueeseen, jolla oli koti, uskonto ja isänmaa aatteena.

Vasemmistonuoret kovalla äänellä vaativat apteekkeja ja pankkeja sosialisoitavaksi, pelkäsin että tuleeko meistäkin kommunistinen valtio, missä yksilön vapaus ja vapaa yrittäjyys vietäisiin pois. Olin Virtain kokoomusnuorten puheenjohtaja ja myöhemmin, kun muutimme takaisin Jyväskylään, löysin itseni samasta luottamusasemasta: Jkl Kokoomus nuorten Pj. No nyt on vieläkin sama aate sydämessä. Isänmaa, jota ei tarvitse hakea takaisin, se on jo täällä, puolustetaan sitä. Isänmaa, jossa on kotimme sekä sanan- ja uskonnonvapaus.

Miksi kuntavaaleihin kannattaa lähteä ehdokkaaksi ja minkälainen ihminen on ehdokkaaksi sopiva?

Usein kuulee vastattavan, kun kysyy politiikkaan mukaan lähtemistä; ”en minä osaa, en tiedä niistä, kyllä muut hoitaa…” kuitenkin samaisilla ihmisillä on selvä mielipide, miten pitäisi hoitaa kaavoitusta, varhaiskasvatusta, minne verorahat, sosiaalipalveluista, terveydenhoidosta, linja-auto liikenteestä yms… Vaikuttaa voi jo äänestämällä, mutta enemmän voi vaikuttaa lähteä mukaan päättämään yhteisitä asioista. Tekemään arvoistasi politiikkaa kotipaikkakuntasi Jyväskylän eteen. Jokainen äänioikeuden omaava äänestysikäinen, joka vaalipäivänä täyttää 18 vuotta, on loistava kunnallisvaaliehdokas. Toki omaa samoja arvoja mitä puolueessa on. Ei kaikista asioista tarvitse olla samaa mieltä. Politiikka kun on yhteisten asioiden hoitamista.

Pekka Tuominen on siis tietoinen kaikesta mitä Jyväskylän Kristillisdemokraatit puuhailee vaalien alla.
Kiitos Pekkalle ajastasi vastata kysymyksiin ja siunausta tehtävään vaalipäällikkönä!

Onko oma ehdokkuus ollut mietinnässä tai alkoiko mietityttämään? Käy täyttämässä ehdokashakemus osoitteessa kd.fi.