AJANKOHTAISTA

– MIELIPITEET JA UUTISET –

Mielipidekirjoitus KSML 2.8.2023: Uutisen otsikoinnissa on oltava tarkkana

KSML otsikoi 31.7. STT:n uutiseen perustuen artikkelin seuraavasti: ”Vihajärjestöksi luokiteltu ryhmä kerää varoja Päivi Räsäselle”. Kirjoitus antaa vääristyneen kuvan jutussa mainitusta oikeusapujärjestöstä Alliance Defending Freedom International (ADF), jonka toiminta-ajatuksena on puolustaa sanan- ja uskonnonvapautta sekä kristittyjä ja muita uskonnollisia vähemmistöjä vainolta. ADF on kerännyt varoja myös Päivi Räsäsen oikeudenkäyntiä varten. ADF on ilmoituksensa mukaan ollut mukana tapauksissa yli 100 maassa. Se on mm. puolustanut siepattuja ja avioliittoon pakotettuja tyttöjä Pakistanissa ja haastanut oikeuteen Venäjän viranomaisia, jotka ovat kieltäneet uskonnollisia yhteisöjä kokoontumasta jumalanpalvelukseen. Kun ottaa  huomioon sen vakavan vainon, minkä kohteena etenkin kristityt ovat esim. lukuisissa Aasian ja Afrikan maissa, on oikeudelliselle avulle varmasti tarvetta..

Jutussa ADF on jopa otsikkotasolla nimetty ”vihajärjestöksi”. Tämä arvio vaikuttaa perustuvan täysin kritiikittä Southern Poverty Law Center (SPLC) -nimiseen järjestön näkemykseen, jonka omaa toimintaa on paitsi oikeudenkäynneissä myös Yhdysvaltain valtamediassa (esim. The Washington Post: The SPLC has lost all credibility, The New York Post: The Southern Poverty ’anti-hate’ racket) useita kertoja kyseenalaistettu. SPLC:ta on kritisoitu siitä, että se on luonut ideologisesti perustellun oman viharyhmäluettelonsa.

Lisäksi ADF on jo keväällä 2022 Kanava -lehdelle antamassaan vastineessa kiistänyt SPLC:n esittämät ja STT/KSML:n jutussa toistetut väitteet näkemyksistään. ADF ei ilmoituksensa mukaan ole koskaan ajanut homoseksuaalisuuden kriminalisointia ja tuomitsee pakkosterilisaation.

Tätä taustaa vasten herää kysymys, minkälaiseen journalistiseen taustatyöhön tämäntyyppiset erittäin vahvat luonnehdinnat ja vääräksi ilmoitettujen tietojen edelleen levittäminen perustuu? Vai suhtaudutaanko eri järjestöihin eri kriittisyydellä? Kaikkia toimijoita on demokraattisessa yhteiskunnassa lupa ja peruste arvioida. Medialla on kuitenkin suuri vastuu siitä, että faktat ovat kohdillaan ja kaikkia arvioidaan samoilla mittapuilla. Muussa tapauksessa luottamus mediaan ja sen uskottavuus horjuvat pahasti.

Marika Visakorpi-Kemppainen
varapuheenjohtaja, Keski-Suomen Kristillisdemokraatit
kaupunginvaltuutettu, VT

Pekka Tuominen
KD:n puoluevaltuuston jäsen
Jyväskylä

Kesäilta jäsenistölle

Kesäilta jäsenistölle

Jyväskylän Kristillisdemokraattien kesäilta järjestetään keskiviikkona 7.6.2023 klo 17.30–20. Osoite on: Matinmäentie 464, 40270 Palokka. Perille pääsee myös busseilla 27 ja 36.

Ilta on avoin kaikille Jyväskylän paikallisosaston jäsenille.

Luvassa on grillausta, rentoa yhdessäoloa, keskustelua sekä saamme kuulla valtuustokauden puolivälikatsauksen ja muita paikallispolitiikan ajankohtaisia asioita.

Ilmoittaudu Mervi Turuselle 2.6.2023 mennessä. Ilmoita myös ruokavaliosi sekä mahdollinen kyydintarve. mekaturu@gmail.com puh. 040 581 6803

Kuulumisia vuosikokouksesta

Jyväskylän Kristillisdemokraattien vuosikokous järjestettiin keskiviikkona 26.10.2022 Mustankorkean jätekeskuksella. Ennen kokousta toimitusjohtaja Esko Martikainen esitteli kattavasti keskuksen toimintaa ja kokousväki esitti runsaasti kysymyksiä.

Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuten tilinpäätös, toimintakertomus, talousarvio, toimintasuunnitelma ja valittiin edustus piirin ja puolueen kokouksiin.

Paikallisosaston johtokuntaan valittiin: Mervi Turunen (pj), Pekka Tuominen (vpj), Marko Luomala, Silja Alankola, Roosa Paakkunainen, Kauno Riihonen, Minna Mustonen ja Vesa Lehtelä (uusi).

Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Rami Sipilä ja varapuheenjohtajana Kari Lahti.